Kinderen aan de slag met toekomst

EMMEN

Rolf Sloots van de gemeente Emmen en Herman Baars van de NAM ontvangen 13 juni groep 7 leerlingen van obs de Kubus en obs Emmermeer op het gemeentehuis.

Samen openen ze de Generation Discover bright ideas hub. Twee weken lang maken jongeren, hun docenten en ouders spelenderwijs kennis met wetenschap en technologie in de daarvoor opgezette ‘futuristische dome’. De bright ideas challenge daagt groep 7 leerlingen uit om na te denken over oplossingen voor onze wereld op het gebied van energie, water en voedsel. In anderhalf uur doen de kinderen inspiratie op aan drie interactieve tafels. Ze verkennen wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot- quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst. Sloots: “Fantastisch dat Emmen in deze periode in het teken staat van jongeren, onderwijs en de toekomst.” Vanaf 2020 zijn wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen te ondersteunen, heeft Shell in samenwerking met scholen en partners de online bright ideas challenge ontwikkeld. Het klassenbezoek is hier onderdeel van.

Auteur

Redactie