Klassieke huisconcerten in Holtingerhof dankzij Kunst en Cultuurprijs

EMMEN/WEITEVEEN

Muziek werkt genezend, biedt stof tot nadenken, kan verwonderen, emoties oproepen, verbazen en aanleiding zijn tot gesprek. De bewoners van woonwijkcentrum Holtingerhof in de Emmer wijk Bargeres kregen daarom woensdag uit handen van Herman Stel - hij is manager Treant Care - de Kunst en Cultuurprijs van Treant Care uitgereikt. De uitreiking was in de Emmer Galerie Bij Leth. Met de geldprijs van 1000 euro worden klassieke huisconcerten voor wijkbewoners en bewoners van Holtingerhof georganiseerd.

“Met deze prijs stimuleert Treant bewoners, medewerkers en vrijwilligers om kunst- en cultuuractiviteiten te bedenken en hieraan deel te nemen”, zegt Stel. “Gezamenlijk luisteren naar klassieke muziek heeft een positief effect op het welzijn van onze bewoners én zorgt voor ontmoeting en verbinding met wijkbewoners. Een prachtig initiatief dat de kunstcommissie van Treant Care graag ondersteunt.”

Maandelijks huisconcert

Elke laatste zondag van de maand een klassiek huisconcert voor wijkbewoners en voor bewoners van Holtingerhof in Bargeres. Dit initiatief kan dankzij het winnen van de prijs het komende jaar worden uitgewerkt. “Klassieke muziek verbetert je stemming, stimuleert sociale interactie én werkt rustgevend. Klassieke muziek kan soms zelfs leiden tot minder gebruik van medicatie onder ouderen’, zeggen activiteitenbegeleider Annelies Looijen en zorgmedewerker Harma Post. Samen met muziekvereniging Unplug & Play organiseert Holtingerhof een reeks van klassieke huisconcerten.

Stimuleringsprijs voor Veltman

De bewoners van Veltman in Weiteveen - een beschermde woonvorm van Treant voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen - kregen woensdag de stimuleringsprijs. Bewoners van Veltman gaan gezamenlijk werken aan één kunstwerk. “Dit doorbreekt het denken in vaste patronen en onmogelijkheden en is een echte uitdaging voor onze bewoners. De prijs is een extra stimulans om aan de slag te gaan in Veltman", vertellen de trotse activiteitenbegeleiders Marleen Bos, Corrie Plas, Willy Keizer en Klaske Sikkens.

Auteur

Redactie