‘Ik kijk met creatief oog’

SLEEN/EMMEN

Het Zuidenveld Festival is van 6 tot en met 9 juli. Emmenaar van het Jaar en kunstenaar Ingo Leth neemt de rol van jurylid op zich tijdens het Zuidenveld Festival in Sleen.

Het Zuidenveld Festival in Sleen vindt begin juli plaats. Het evenement dat gerust traditioneel genoemd mag worden, want het wordt al sinds 1920 georganiseerd. Tijdens dit evenement wordt het hele dorp versierd. Ook is er een optocht van praalwagens. In het verleden werden die pronkstukken gejureerd door 24 juryleden. Ietwat veel, vinden ze in Sleen, waardoor de praalwagens nu door een beperkt groepje juryleden worden beoordeeld. Een van die juryleden is dus kunstenaar Ingo Leth, die begin dit jaar te horen kreeg dat hij Emmenaar van het Jaar is geworden. Hij noemt het hartstikke leuk dat hij is gevraagd om te jureren. “Heel mooi dat ik mijn inbreng kan geven. Praalwagens maken is een creatieve uiting en ik probeer er met een creatief oog naar te kijken. Leuk dat mensen mijn creatieve kijk op de wereld weten te waarderen.” De jurering van de praalwagens vindt vrijdagavond 7 juli plaats. Het Zuidenveld Festival is volgens voorzitter Roelie Lubbers-Hilbrands veranderd. “Wij denken dat we met nieuwe onderdelen in Sleen een compleet nieuw festival neerzetten dat voortborduurt op de historie van de streek en aantrekkelijk is voor een breed publiek. Beeldbepalende tradities worden op een vloeiende wijze gecombineerd met vernieuwende activiteiten en publiekstrekkers.”

Auteur

Redactie