Dalen blijft derdeklasser na ruim verlies tegen Forward: 0-3

DALEN

Het eerste mannenteam van voetbalvereniging Dalen speelt ook komend seizoen in de zondag derde klasse. De ploeg van trainer Bert Doldersum verloor maandag thuis de finalewedstrijd tijdens de nacompetitie met 0-3 van de studenten van GSAVV Forward uit Groningen. Tweedeklasser Forward won thuis ook al - het werd eind mei 1-0 - en handhaaft zich.

Door Kristian Elders Tijmen Venhorst kreeg voor Dalen al na een paar minuten dé kans op een vroege voorsprong, maar hij miste een strafschop. Forward was in het restant van de eerste helft gevaarlijker. De Groninger Studenten Amateur Voetbal Vereniging kwam tien minuten na de rust op 0-1. Dalen moest daarna vol op de aanval spelen. De ervaren invaller Martijn Heerkes (36) miste een behoorlijke kans en dacht even later op zeer fraaie wijze te scoren, maar buitenspel betekende een fikse streep door de rekening.

Erik Scholten

Het duel werd een kwartier voor tijd beslist door de 0-2. De 0-3 verscheen in de 85e minuut op het scorebord. Dat gaf Doldersum de kans om de ingevallen Erik Scholten (37) een publiekswissel te geven. Heel even stond Dalen met een tiental op het veld, want er was immers al drie keer gewisseld. Good-old Scholten zwaait af na vele tientallen goals. Alleen in zijn begintijd bij het eerste team van Dalen en in zijn laatste seizoen voetbalde Scholten in de derde klasse. Tussendoor werd er afwisselend in de tweede en eerste klasse gespeeld. Met Dalen werd 'Skippy' in 2002 kampioen van de derde klasse. Scholten speelt vrijdagavond 16 juni vanaf 19.00 uur zijn afscheidswedstrijd op sportpark 't Grootveld aan de Dalerveensestraat.

Tweede team

Het tweede team van Dalen wist maandag wél te promoveren en speelt komend seizoen in de reserve eerste klasse. De Friese herkanser Sint-Annaparochie 2 werd op 't Grootveld na een spannende strafschoppenreeks verslagen.

Auteur

Redactie