Nieuw Inspiratie Thuis in Schoonoord is open

SCHOONOORD

Wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden en Harro Eppinga - hij is directeur van Woonservice - openden vrijdagmorgen het zogeheten Inspiratie Thuis in Schoonoord. Dat is een modelwoning waarin iedereen kan zien en ervaren welke mogelijkheden er zijn om langer thuis te blijven wonen. Nu de huislift vrijdag is geopend, kan de woning in gebruik worden genomen.

In de woning zijn kleine aanpassingen te vinden zoals een inductiekookplaat (veilig koken, red.), beugels in douche en toilet en extra trapleuningen. Ook staat het zogeheten Technologiehuisje van Woonservice in de woning. Deze modelwoning in het klein bevat onder meer een automatische raamopener, een deurspion met camera en een robotstofzuiger. Het project Inspiratiethuis Schoonoord is een samenwerking tussen Woonservice, de gemeente Coevorden en Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Het adres van de woning is Stortstraat 13. Een afspraak maken om het huis te zien kan via info@inspiratiethuisschoonoord.nl.

Auteur

Redactie