Sportpraat met Lotte Tholen: ‘Met veel plezier naar de club’

SLEEN

Zestien jaar is ze en woonachtig in Sleen. Lotte Tholen vertelt over zichzelf in deze editie van onze rubriek Sportpraat. Het is een droom van haar om in Oranje te mogen spelen.

Naar welke school ga je? “Ik ga naar het Carmelcollege in Emmen.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik doe aan volleybal. Ik zit bij de vereniging VC Sleen. Ik train op de dinsdag- en donderdagochtend bij het Carmelcollege Volleybal Talenten Centrum (CVTC). Bij het CVTC word ik getraind door Wytze Kooistra, Anouk van der Veen en Lesley de Jonge.” Wat maakt deze sport zo leuk? “Wat ik heel erg leuk vind aan volleybal is dat het een teamsport is. En verder moet je jezelf kunnen beheersen, maar je moet ook proberen al je kracht eruit te halen. En eigenlijk alleen maar sterker worden.” In welk team sport je? “Wij hebben bij VC Sleen enige weken geleden de nieuwe teamindeling gekregen. Daaruit blijkt dat ik in het eerste damesteam zit, maar het afgelopen seizoen heb ik met mijn oude team in de B1 gespeeld.” Wat is het mooiste aan dit team? “De sfeer is heel goed. Het is heel gezellig en iedereen kan zichzelf zijn. We zijn samen sterk en vormen een topteam. Eigenlijk heb ik er een stuk of tien nieuwe vriendinnen bij!” Op welk niveau sport je? “Vorige jaar in de B1 hebben we topklasse gespeeld. Dit is het hoogste niveau in de jeugd. Het was ons eerste jaar en we zijn gelijk als tweede geëindigd. Het was een jaar om nooit te vergeten.” Waarom sport je bij jouw club? “Ik sport nu al elf jaar bij VC Sleen en ga nog steeds met heel veel plezier naar de club. Misschien hebben we allemaal wel eens een kans gekregen om naar een andere verenging te gaan om hoger te kunnen spelen, maar dat heb ik bewust niet gedaan omdat VC Sleen je gewoon heel goed de kans geeft om beter te worden en dat is heel fijn.” Hoe vaak train je per week? “Ik train vier keer in de week en af en toe vijf keer.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Mijn laatste wedstrijd was op 22 april tegen Lycurgus. Dit was een hele spannende wedstrijd, want wij stonden tweede en Lycurgus eerste. We konden al geen kampioen worden, maar we wilden ons natuurlijk wél laten zien. We hebben er hard voor gestreden, maar we verloren nipt met 3-2.” Gloriemomenten? “Ik denk dat ik twee hoogtepunten heb. Zo werden we eerste op de topklasse plaatsing. Dat is iets wat we nooit hadden verwacht. En dat we het internationaal jeugdtoernooi mochten spelen in Apeldoorn. Dit is een driedaags toernooi. Het is een loodzwaar, maar ook een heel gezellig toernooi. Iets om nooit meer te vergeten.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Elke volleyballer droomt er natuurlijk van om voor Oranje te spelen en net als al die andere volleyballers lijkt mij dit dan ook heel erg mooi. Dit is natuurlijk een heel hoog doel en iets om hard voor te werken, maar eerst zou ik mijzelf graag sterker en beter laten maken bij een mooie club in de eredivisie. En dan misschien doorgroeien naar Oranje. Dat is toch wel mijn droom om mijn geld te verdienen met de sport waarvan ik houd.” Grootste blunder? “Dat we middenin een wedstrijd zaten en dat ik dacht dat de scheidsrechter ergens voor floot. Ik ving de bal, terwijl de scheidsrechter op een ander veld in de sporthal floot. De tegenpartij kreeg dus daardoor een punt.” Wie is jouw voorbeeld? “Lonneke Sloetjes. Zij speelt net als ik ook diagonaal en ik vind haar gewoon een topper. In haar technieken, maar eigenlijk in alles.” Hoe breng je graag je vrije tijd door? “Het liefste met volleybal, maar als dat niet kan ben ik heel graag bij mijn lieve oma en bij mijn ouders. Natuurlijk vind ik het ook leuk om gezellige dingen met vrienden te doen.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Hoe jong of hoe oud je ook bent: je kunt alles kunt bereiken als je jezelf maar voor de volle honderd procent inzet.”

Ook meedoen?

Wil jij ook graag meedoen aan onze nieuwe rubriek Sportpraat. Geef je dan op via het mailadres zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie