Presentatie souvenirboek over Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

Ook in Klazienaveen zijn in het jaar van Emmen Cultureel Drentse Gemeente de nodige activiteiten georganiseerd onder het thema ‘Van Goede Grond’. Zo is de jaarlijkse activiteit van de Artistieke Markt 2016 aangegrepen om extra activiteiten te ontplooien.

De Kunstbeweging uit Emmen zocht samenwerking met de Stichting Erfgoed Netwerk Emmen om samen te bekijken wat er aan extra activiteiten op het vlak van vooral geschiedenis en erfgoed gedaan zou kunnen worden in Klazienaveen. Uit deze vruchtbare samenwerking kwamen meerdere activiteiten voort. Zo waren er openbare bijeenkomsten in de bibliotheek over oud-Klazienaveen, themabijeenkomsten in de buurthuizen over de geschiedenis in de eigen wijk, jongeren kwamen in actie met GuerillaPoëzie, het Klazienaveenlied kreeg vorm, de actie ‘Onze Monumenten’ werd onder de aandacht gebracht, de Artistieke Markt vond plaats met cultuurhistorische accenten, de lokale geschiedenis werd op educatieve wijze op basisscholen uitgedragen en er was een expositie. Het geheel aan activiteiten werd onder grote belangstelling afgesloten met het Verhalenfestival in het Esdal College in Klazienaveen. De vele deelnemende organisaties en honderden bezoekers hebben een belangrijke bijdrage geleverd in het slagen van al deze activiteiten en hebben er een echt Klazienaveens feest van gemaakt. Belangrijk was ook de oprichting van de Stichting Historisch Klazienaveen in deze periode.Klazienaveen had als grootste buitendorp in de gemeente Emmen geen historische organisatie. Van alle activiteiten in het jaar van ‘Van Goede Grond’ is een souvenirboek met foto’s, verhalen en anekdotes gemaakt. Het boek – getiteld Klazienaveen 2016 – ‘Het jaar van herinneringen’ – wordt donderdag 1 juni om 19.00 uur gepresenteerd bij de Bruna in Klazienaveen.

Auteur

Redactie