Jong bloed voor Sleen: foto's

SLEEN/EMMEN

/COEVORDEN - Bewoners van de toekomstige wijk Jongbloed in Sleen beleefden vorige week het startmoment op de hoek van de Broekveldstraat en Seendstraat. In totaal komen er zo’n vijftig woningen.

Door Kristian Elders De gemeente Coevorden geeft twintig vrije kavels uit aan de rand van het brinkdorp en Koenen Bouw uit Emmen realiseert er uiteindelijk twintig huizen. Ook komen er tien sociale huurwoningen. Het Emmer bouwbedrijf start zoals het nu lijkt in oktober met de eerste tien woningen. De eerste huizen van Koenen Bouw zijn naar verwachting in april of mei 2018 klaar. Directeur Piet Wigboldus - hij ‘vond’ 42 jaar terug zijn echtgenote in Sleen - van het genoemde bouwbedrijf sprak tijdens het startmoment en ook wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden voerde het woord. Voor hem was het een thuiswedstrijd in zijn woonplaats. Hij kwam dan ook op de fiets naar de locatie van de toekomstige wijk. Huizing gaf Wigboldus het boek ‘‘t Aangename eener reis door goede wegen - een tocht door de geschiedenis van de gemeente Coevorden’. Auteur van het boek is Ineke den Hollander en fotograaf is Ton Trompert uit Sleen. De straten in de wijk Jongbloed worden Bontekoestraat, Van Royenstraat en Sideriusstraat. Dat zijn de achternamen van oud-burgemeesters van de vroegere gemeente Sleen. Er is straks in Jongbloed sprake van een groene wijk, die grenst aan de Jongbloedvaart. De naam van de wijk is samen met toekomstige bewoners bedacht. Zij dachten tijdens bijeenkomsten mee over de plannen voor de wijk. Jeroen (44) en Annelies (38) Fokker uit Sleen gingen in zee met het bouwbedrijf uit Emmen. “We hadden altijd al de wens om een keer nieuw te bouwen en we wonen hier straks vrijer samen met onze twee kinderen”, zeggen zij. “Iets meer rust dus.”

Aannemer Geugies

Jan (51) en Grietje (47) Regtop deden zaken met de gemeente Coevorden en zijn vanaf het prille begin betrokken bij de plannen voor Jongbloed. Ook zij wonen - samen met hun zoon - al in Sleen. De plaatselijke aannemer Geugies gaat voor hen aan de slag. Zoals het nu lijkt na de komende zomer. “Wij zijn echte natuurliefhebbers en lopen vaak langs de Jongbloedvaart”, vertellen Jan en Grietje. “Een huis om in te wonen zo vlak bij de natuur spreekt ons erg aan.”

Gemeente Coevorden

“Met en door dorpsbewoners en toekomstige bewoners is het plan bedacht voor de wijk”, zegt Renate Orsel-Kanne. Zij is medewerker grondzaken en vastgoed bij de gemeente Coevorden. “De aandachtspunten hebben zij aangeleverd tijdens bijeenkomsten. Onder begeleiding van een stedenbouwkundig bureau en medewerkers van de gemeente konden de bewoners hun suggesties kenbaar maken. De dorpsbewoners vonden punten als aansluiting bij de huidige dorpskern, veiligheid, infrastructuur, groenstructuur en beeldkwaliteit van groot belang. Deze wensen zijn vertaald in het bestemmingsplan.”

Auteur

Redactie