‘Dodehoeklessen’ voor basisschool in Dalerpeel

DALERPEEL

De Coevorder wethouder Jeroen Huizing was maandagmorgen aanwezig bij cbs Willem-Alexanderschool in Dalerpeel voor het bijwonen van een praktijkles Dodehoek. Rijschool DIBO was daar met een heuse vrachtwagen.

Na de door de VVN gegeven theoretische lessen was het nu de beurt aan DIBO om de kinderen de opgedane kennis in de praktijk te laten beleven. Samen met de leerlingen volgde de wethouder de uitleg over de dodehoeken die bestaan rondom een vrachtwagen. De kinderen van de groepen 7 en 8 mochten daarna met vijf kinderen tegelijk plaatsnemen in de cabine van de vrachtwagen om daar te ervaren wat de belevingswereld is van een chauffeur. Er werd een rondje gereden door het dorp Dalerpeel. Een van de verkeersouders fietste mee om de kinderen te laten waarnemen wat je in de spiegels kunt zien als men links of rechts van een vrachtwagen rijdt. Bij de laatste groep nam ook de wethouder plaats in de cabine en maakte een ritje door het dorp.Tot slot had de wethouder nog een groepsgesprek met alle kinderen. Hij wilde graag weten wat zij belangrijk vonden en wat zij ervan hadden geleerd. Hij wees erop dat vooral in de buitendorpen niet alleen vrachtwagens rijden, maar dat de kinderen ook moeten oppassen voor de grote landbouwvoertuigen. Tot slot was er een dankbaar applaus van de kinderen en andere aanwezigen. De vrachtwagen van DIBO vertrok richting Coevorden, om ook daar praktijklessen te verzorgen op de Paul Kruger- en Panta Rhei school.

Auteur

Redactie