Dickson Kurui wint marathon in Klazienaveen | Op de voorpagina

KLAZIENAVEEN

De Keniaan Dickson Kurui won zondag in Klazienaveen de marathon tijdens het Drenthe Loopfestijn. Vanaf de start nam hij samen met de Marokkaan Mohammed Koula een grote voorsprong. Door een inzinking van Koula wist Bram van Rijswijk op te schuiven naar de tweede plaats, uiteindelijk tien minuten voor Koula.

Het podium bij de dames kende alleen Tsjechische atleten. Vanaf de start nam Radka Churanova het heft in handen en stond deze niet meer af. De winnares van 2016 - Tereza Zuzankova - werd tweede en Regina Prochazkova derde.

Halve marathon

Jan Venhuizen uit Appingedam werd zondag in Klazienaveen Noord Nederlands Kampioen op de halve marathon. Joost Hindriks uit Schoonebeek werd tweede, voor Richard Moesker uit Emmer-Compascuum. Bij de dames legde Corien Wegkamp uit Zwartemeer beslag op de eerste plaats. Mirjam Mooi volgde op ruim tien minuten en Sandra Medendorp werd derde. Alle uitslagen staan op de website www.drentheloopfestijn.nl.

Auteur

Redactie