De Zwarm is gecertificeerde Vreedzame School: foto's

GEESBRUG

Na een tweejarig traject is openbare basisschool De Zwarm in Geesbrug een gecertificeerde Vreedzame School.

Met het programma van De Vreedzame School leren de kinderen om op een positieve manier met elkaar om te gaan. De kinderen leren op een democratische manier beslissingen te nemen en een actieve bijdrage te leveren aan de sfeer en de gang van zaken in de klas. Zo hebben de kinderen van De Zwarm onder andere geleerd hoe ze conflicten op moeten lossen, hoe ze om moeten gaan met hun gevoelens en hoe ze rekening moeten houden met klasgenoten én volwassenen. Daarnaast krijgen ze bij het programma van de Vreedzame School inzicht in het effect van het eigen gedrag op anderen.

Schooltraining

Om dit alles onder de knie te krijgen, hebben de leerkrachten van De Zwarm twee jaar lang een Vreedzame schooltraining van Jan Oosterhuis gekregen, wat resulteerde in de certificering. Om de certificering een extra feestelijk tintje mee te geven, was meespeel theater Ithaka uitgenodigd om een voorstelling voor alle leerlingen op te voeren. En een feest werd het. De kinderen konden genieten van de prachtige voorstelling Het Feestbeest. Baukje en Carla van Ithaka speelden bij het Feestbeest in op allerlei onderwerpen die met de Vreedzame School te maken hebben. Tijdens de voorstelling moesten leerlingen van De Zwarm onder meer helpen bij het oplossen van een ruzie en hoe ze van een onzeker typetje een meer zelfverzekerder persoon konden maken. Na afloop van het theater was het de beurt aan schooldirecteur Gerjo Stegeman om de diploma’s aan de leerkrachten uit te delen.

Auteur

Redactie