Chapman for President in Atlas Theater

EMMEN

Chapman for President neemt je mee in een hallucinerende treinreis door landschappen en buitenwijken. Doe je ogen dicht en zweef weg op de klanken en kleuren van dertien musici, acteurs en foley artists.

Een speelfilm zonder beeld, waarin je kennis maakt met een nieuwe manier van geluid ervaren. Chapman for President is een reis door de beelden van onze eigen herinnering met vlijmscherpe teksten van Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch.

Kameroen

We volgen een jongeman die zich een ontmoeting herinnert met een politieke vluchteling genaamd Chapman uit het Afrikaanse Kameroen. Deze ontmoeting maakte diepe indruk op hem omdat het de eerste keer is dat hij iemand treft die bereid is zijn leven te geven voor die bereid is zijn leven te geven voor een ideaal. In de trein leest hij nieuwsberichten over recente onlusten in Kameroen. Hij besluit uit te zoeken waar Chapman nu is en of hij betrokken is bij de omwentelingen in zijn land. Chapman for President vertelt over de zielen die gedurende je leven aan je blijven kleven.

Concert

Theaterregisseur Ola Mafaalani over Chapman: “Chapman is een baanbrekend, betoverend en teder concert. Chapman wordt je vriend die je leert liefhebben in het geluid van regen, de violen van liefde, de teksten van gebouwen, en ineens hoor je je eigen pols en je bent onderdeel van het orkest. Je sluit je ogen en de muziek creëert beelden in je eigen fantasie. Nooit eerder zag ik zulke hoge kunst waarin ik deel werd van de schoonheid en daarin samensmolt.“

Reserveren

Chapman for President is op donderdag 8 juni vanaf 20.30 uur te zien in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie