Sportpraat met Justin Kuipers: ‘Ik heb een survivalbaan’

Emmen

'T HAANTJE - In de rubriek Sportpraat staat een sporter uit Zuidoost-Drenthe centraal. De jonge sportieveling van deze tweede editie doet aan survival en aan voetbal. Hij woont in de buurt van Emmen.

Wie ben je? “Ik ben Justin Kuipers, 12 jaar en woon in ‘t Haantje.” Naar welke school ga je? “Ik ga naar het Carmelcollege in Emmen. Ik zit in het eerste jaar en doe de sportklas.” Welke sporten beoefen je en bij welke vereniging? “Ik doe aan survival en voetbal. Survivallen doe ik bij Tomme Tomme in Sleen en ik voetbal bij vv Sleen.” Wat maakt sporten zo leuk? “Toen ik vijf jaar was begon ik met voetballen. Voetbal is leuk omdat het een teamsport is en het is mooi als je met elkaar eraan werkt om kampioen te worden. Toen ik negen jaar was begon ik met survival. Survival is meer een sport die je alleen doet en is leuk omdat je lekker vies kunt worden en over allerlei verschillende obstakels en hindernissen heen gaat, waardoor elke run anders is. Ik hoop hoog mee te blijven draaien in het klassement. Mijn eerste survivalrun was in Harreveld in juni 2013.” In welk team sport je? “Bij voetbal speel ik bij vv Sleen JO13-1 en survival is een individuele sport.” Wat is het mooiste aan jouw team? “Iedereen is aardig tegen elkaar, het is gezellig, er is geen gezeur en we werken samen om te winnen.” Op welk niveau sport je? “Met voetbal spelen we in de tweede klasse en met survival heb ik een wedstrijdlicentie en loop in de categorie 10-12 jaar. Dat is JSCC-klasse.” Waarom sport je bij jouw clubs? “Ik voetbal bij mijn club omdat het in de buurt is en omdat ik er ook al een paar mensen kende. Ik survival bij Tomme Tomme in Sleen. Daar trainen we in het bosje bij de ijsbaan. Mijn vader trainde er al en hij heeft me een keer meegenomen.” Hoe vaak train je per week? “Voor voetbal train ik twee keer in de week en voor survival één keer, maar soms ook thuis. Daar heb ik ook een survivalbaan.” Wanneer was je laatste wedstrijd en hoe ging het? “Met voetbal was de laatste wedstrijd zaterdag tegen Germanicus en die hebben we met 4-1 gewonnen. Mijn laatste survivalrun was in Havelte en daar had ik een beetje pech omdat ik een stuk touw tegen mijn keel kreeg. Verder ging het goed. Het parcours was best pittig met leuke hindernissen en ik kon de run uitlopen.” Gloriemomenten? “Met voetbal zijn wij vorig seizoen en dit seizoen kampioen geworden met de JO13-1 en toen gingen we het samen vieren. Bij de survival vond ik de eerste wedstrijd van het seizoen in Bakkeveen een hoogtepunt. Ik werd bij de eerste wedstrijd vijfde en dat had ik niet verwacht. Bij de survival sta ik nu rond de tiende plaats in het klassement.” Wat wil je nog bereiken in jouw sporten? “Lekker door blijven voetballen en met survival hoop ik door te blijven trainen en steeds beter te worden om later de TSC te kunnen gaan lopen. Dit is in de survival een wedstrijd van twintig kilometer met soms wel zestig hindernissen.” Grootste blunder? “Met voetbal weet ik het niet precies meer en met survival dat ik een keer verkeerd liep omdat de route niet goed was aangegeven.” Wie is je grote voorbeeld? “Met voetbal Lionel Messi omdat hij heel goed kan voetballen en met survival heb ik niet echt een voorbeeld.” Hoe breng je graag je vrije tijd door? “Buiten voetballen met vrienden of gewoon afspreken met vrienden.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Dat dit een leuk interview was en dat sporten gezond is voor je. Sporten geeft je energie.”

Ook meedoen?

Wil jij ook graag meedoen aan onze nieuwe rubriek Sportpraat. Geef je dan snel op door een mail te sturen naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie