Spinner kampioenschap op Mijndert van der Thijnenschool: foto's

COEVORDEN

De Fidget spinners zijn ook een rage op de Mijndert van der Thijnenschool in Coevorden. Fidget spinners zijn veelkleurige kleine draaischijfjes met drie uitstulpingen.

In het midden zit een kogellager die kinderen tussen hun duim en wijsvinger kunnen klemmen, waarna het speelgoed met een zetje tegen een van de uitstulpingen gaat ronddraaien. De rage begon na de meivakantie. Sommige kinderen kunnen zich beter concentreren door aan de spinner te draaien, maar andere kinderen vergeten juist aan het werk te gaan en blijven maar draaien. Om het draaien aan de spinners en het werken te combineren werd recent het eerste spinner toernooi op de Mijndert van der Thijnenschool gehouden. Tijdens de rekenles konden kinderen met behulp van opdrachtkaarten hun spinners gebruiken en hun rekenwerk maken. Aan het einde van de ochtend werden Nerys, Bjorn en Maria in het zonnetjes gezet. Zij zijn de eerste spinner kampioenen van de Mijndert van der Thijnenschool.

Auteur

Redactie