FC Emmen brengt NEC niet aan het wankelen

EMMEN

FC Emmen speelt ook volgend seizoen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Dick Lukkien was in de nacompetitie niet opgewassen tegen eredivisionist NEC uit Nijmegen. De Emmenaren verloren donderdag thuis al met 1-3 van de Gelderlanders. De return in de Goffert won de Nijmegen Eendracht Combinatie met 1-0.

In Emmen maakte Alexander Bannink nog wel de snelle 1-0 voor de thuisclub, maar de gastheren wisten niet verder uit te lopen. Na de rust domineerde NEC en de equipe van coach Ron de Groot wist liefst drie keer te scoren.

Nijmegen

In Nijmegen kon FC Emmen het NEC zondag niet lastig maken. Kévin Mayi maakte in de 25e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd met een diagonaal schot. Tijdens het restant geloofde NEC het wel, terwijl FC Emmen geen vuist kon maken. De herkanser miste de scherpte om meer goals te maken en strijdt met NAC Breda voor een plaats in de eredivisie. Voor FC Emmen is het na de zomer nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Auteur

Redactie