Vier dagen wandelen door de mooie provincie Drenthe

Emmen

De Drentse Wandel 4-Daagse wordt dit jaar voor de 29ste keer gehouden, van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei. De start is vanuit gebouw ’t Klankholt, de thuisbasis van muziekvereniging ODO.

Op woensdag 24 mei start de Drentse Wandel 4-daagse traditioneel met de Kennedymars. Een flinke (nachtelijke) wandeling van 80 kilometer. Om 22.00 uur worden de goed getrainde wandelaars door muziekvereniging ODO op pad geblazen. De 'gewone' vierdaagse start op donderdag 25 mei. Er kan gekozen worden voor afstanden van 10, 20, 30 en 40 kilometer. Per dag kan ook tussen de verschillende afstanden gewisseld worden. Zelfs onderweg kan een route worden afgebroken voor een kortere afstand doordat de routes in lussen zijn uitgezet. Onderweg is voldoende gelegenheid om op een terrasje uit te rusten. Een, twee of drie dagen meedoen, kan ook. Voor iedereen die alle vier dagen meeloopt, ligt op zondag 28 mei een medaille klaar. De vierdaagse wordt gehouden onder auspiciën van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Inschrijven kan iedere dag voorafgaand aan de start in ‘t Klankholt. Kijk voor meer informatie op de website www.dw4d.nl.

Auteur

Paul Abrahams