Stichting Dorpenzorg: ‘We moeten het met elkaar doen’

EMMEN

Stichting Dorpenzorg houdt op 1 juni om 19:30 uur een informatiebijeenkomst in de Cluft in de Emmer wijk Angelslo. Deze is bedoeld voor de dorpsbelangenverenigingen in de gemeente Emmen.

Op deze avond wordt uitgelegd hoe Dorpenzorg werkt en ondersteuning kan en wil geven aan de dorpsbelangenverenigingen. Ook is er uitleg over hoe de informele zorg kan worden ingericht en hoe Dorpenzorg hier ondersteuning in kan bieden. Het concept bestaat zes jaar en heeft inmiddels bewezen hoe vanuit de kracht van de inwoners er hulp en ondersteuning kan worden geboden aan inwoners, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. „De overheid trekt zich steeds verder terug en we moeten het met elkaar gaan doen”, stelt de organisatie. Verenigingen of individuen die interesse hebben, kunnen zich opgeven via info@dorpenzorg.nl.

Auteur

Redactie