Paul Meijering: ‘Van creativiteit word je blij’

EMMEN

Kunstenaar Paul Meijering uit Emmen steunt de Amateur Kunstenaars Emmen tijdens diens veiling. Het door hem gemaakte portret van actrice Blake Lively gaat dan namelijk onder de hamer.

Door Marscha van Noesel De kunstenaar vraagt zich wel af waarom ondergetekende bij hem aan de deur verschijnt voor een schilderij voor de veiling. “Er wonen tenminste dertig kunstenaars in Emmen”, voegt hij eraan toe. Het antwoord blijft in de lucht hangen. Meijering geeft vaker gul voor het goede doel en zegt daarover: “Ik wil iets voor de samenleving doen. De AKE vind ik een goede organisatie. Ze helpt mensen creatief bezig te zijn. Van creativiteit word je blij, weet ik uit eigen ervaring. En blije mensen zijn gelukkiger.” Het portret van de actrice Blake Lively wordt om 14.00 uur geveild bij de Grote Kerk.“Als je haar niet kent, zie je het maar als een mooie vrouw. Lively doet in haar land ook heel veel voor goede doelen. Dus daarom leek mij dit wel een gepaste gift voor de AKE.” Zijn lievelingsthema’s voor zijn schilderijen zijn artiesten, voetballers en ook antieke auto’s. Hij heeft onlangs het idee gekregen voor een nieuw thema dat hij nog even geheim wil houden. Meijerings werk is behalve op zijn eigen website ook te zien op de website fineartamerica .com. “Mijn meeste werk wordt in Amerika verkocht. Amerikanen vereren hun helden veel sterker dan in Nederland. Wij zijn een calvinistisch volkje en vereren een held niet zo sterk dat we er een portret van in de kamer willen hangen. Als er in Amerika een held is dan willen ze daar alles van hebben. Soms is alleen een reproductie haalbaar of anders zelfs een afbeelding van mijn schilderij op een kussen, een douchegordijn of een koffiekopje.”

Auteur

Redactie