Eerste schep in de grond bij Veltman in Weiteveen | inclusief fotoserie

WEITEVEEN

Er was woensdagmiddag grote belangstelling voor de eerste schep in de grond bij Treant locatie Veltman in Weiteveen. Met deze eerste schep in de grond werd het startsein gegeven voor een grote verbouwing bij het zorgcentrum.

Voorafgaand aan het startsein werd door bewoners op versierde fietsen de nieuwe toegangsweg voor de locatie geopend. Daarbij werd onderweg ook het nieuwe bord ter hoogte van de Ambachtsweg onthuld, die het verkeer moet wijzen naar de nieuwe ingang. Vervolgens werd, na een inleidend woord van Carla Van de Wiel van de raad van bestuur van Treant, met een graafmachine de eerste schep in de grond gedaan door Van de Wiel en bewoner meneer Van der Laan. Dit gebeurde onder scherp toezicht van bewoonster mevrouw Lohuis. Na dit officiële gebeuren nam de directeur van Veltman het woord om te vertellen over de nieuwe toegangsweg: Dankzij de in aanbouw zijnde schaapskooi kon de nieuwe toegangsweg naar de Treant-locatie worden gerealiseerd. Op korte termijn wordt de oude ingang voor verkeer afgesloten en daarmee zal vanaf dan de Scheperij worden ontzien en dus een stuk rustiger worden. Verder werd verteld wat de verbouwplannen inhouden. Er wordt een compleet nieuw stuk op het terrein van Veltman gebouwd met woonruimte voor de bewoners. Hierdoor zullen de bewoners meer leefruimte krijgen en dus ook meer comfort. Tijdens de verbouwing zullen noodgebouwen worden geplaatst om de bewoners toch op het terrein van de locatie te kunnen bedienen. Verwacht wordt dat de bouw aan het eind van de zomer van 2018 gereed is. Na de toespraak werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in de Veltman. Daar was ook gelegenheid om vragen te stellen aan onder meer het bestuur en de aannemer. Tevens werden er de tekeningen van de verbouwplannen gepresenteerd.

Auteur

Redactie