Valthe viert 800-jarig bestaan | Op de voorpagina

VALTHE

Het dorp Valthe bestaat dit jaar 800 jaar. Een jubileum dat het hele jaar door wordt gevierd met diverse activiteiten en waarvan vorige week de vuurdoop was. Alle straten in Valthe waren versierd.

Elke straat heeft zo zijn eigen thema gegeven aan acht eeuwen Valthe. Om alle straten te kunnen bekijken is er een route gemaakt, te vinden op www.valthe.nl. De straten zijn vanuit de auto, maar ook op de fiets of te voet te bezoeken. Afsluiter deze eerste week was het grote feest voor alle dorpsbewoners, dat plaatsvond in het dorpshuis. Zo was Theo Spek als gastspreker aanwezig voor de boekpresentatie van 800 jaar Valthe. Aan het einde van de middag was er een interactieve kindershow en ’s avonds een kinderdisco voor alle jonge Valthenaren. Na de kinderdisco volgde een dj-workshop. Ontdekt werd of er nog verborgen dj-talenten in Valthe wonen. De avond werd afgesloten door de Oosterhesseler band HELB, de zusjes Kannegieter (foto), Dwarz en Dion van der Geest.

Auteur

Redactie