Louter Emmer podiumplekken tijdens World Skills

EMMEN/NIEUW

AMSTERDAM - Vier medewerkers van De Groot Installatiegroep uit Emmen zijn vorige week tijdens de finale van World Skills Netherlands in Den Bosch in de prijzen gevallen. Eén van hen werd zelfs Nederlands Kampioen.

Er deden in totaal zes werknemers van De Groot mee aan de vakwedstrijden voor mbo’ers, zij combineren allen een BBL-opleiding met het werken in de praktijk.In de categorie Elektrotechnicus Gebouwen stonden vorige week louter werknemers van De Groot op het podium. Erik Klingenberg uit Emmen werd in deze categorie Nederlands kampioen. Hij werkt als monteur vanuit de vestiging in Groningen. Twee collega’s van Klingenberg - Ramon Hogenberg uit Nieuw-Amsterdam en Gijs Groeneveld uit Garderen - werden respectievelijk tweede en derde. In de categorie Sanitaire- en verwarmingstechniek was er een tweede plaats voor Wilco de Bruijne uit Almelo. Hij is werkzaam op de Twentse vestiging in Hengelo. Noconi Jonkers uit Emmen, servicemonteur in diezelfde plaats, greep net naast het podium en werd vierde.

Auteur

Redactie