Nieuwe Wildlands serie op SBS6

EMMEN

Wildlands Adventure Zoo Emmen begint een nieuwe televisieserie op SBS6. Dat laat het park weten.

SBS6 gaat een nieuw programma uitzenden, waarin is te zien hoe de dieren in Wildlands zich gedragen. In het programma, dat 'Wilde dieren in Wildlands' heet, worden Dick Harrewijn, Joris van Alphen en Tim Visser - zij behoren tot de beste natuurfilmers van Nederland - gevolgd. In de serie is te zien hoe de pinguïns in beeld gebracht worden tijdens het broeden en hoe de olifanten zich gedragen in het holst van de nacht. En hoe ziet het proces van pop tot vlinder eruit? Zo krijgt de kijker een blik op plaatsen en gebeurtenissen die normaal gesproken voor bezoekers verborgen blijven. Zij hebben van directeur Frankwin van Beers de opdracht gekregen een natuurfilm te maken in het park. Of dat gelukt is is vanaf donderdag 25 mei te zien op SBS6. Nadeel, getuige de vele reacties op de Facebookpagina van Wildlands, is de tijd waarop het programma wordt uitgezonden. Dat is namelijk - net als de serie over de verhuizing vorig jaar - om 23.30 uur.

Over de makers

Joris van Alphen reist al jaren voor National Geographic naar de meest afgelegen plaatsen in de wereld en maakt fotoreportages en films over mens en natuur. Tim Visser is natuurcameraman en produceert onder andere eigen natuurdocumentaires. Dick Harrewijn werkt als natuurfilmer in natuurgebieden over de hele wereld en is cameraman van verschillende bioscoopfilms. De drie mannen hebben ook samen gewerkt aan de prijswinnende Nederlandse natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis.

Auteur

Redactie