Kledingwinkel Frank & Jean verhuist na 39 jaar

EMMEN

Bijna pensioengerechtigd, maar toch nog een nieuw avontuur aangaan. Ondernemer Kienie Bischop van Frank & Jean is naar een nieuw verkooppunt verhuisd. Vanochtend is de winkel geopend.

Door Vincent Trechsel Een buitenstaander zal er niet veel van snappen. Kienie Bischop, 59 jaar oud, verliet afgelopen zaterdag na bijna 39 jaar haar kledingwinkel aan het Mondriaanplein in Emmen. En dat terwijl ze nog maar een paar jaar hoefde. Het lijkt een keuze en Kienie, die zich in de winkel op de mode en verkoop richt, verkoopt het onbedoeld ook zo aan haar klanten. Dat wil zeggen: ze prijst de nieuwe, grotere winkel, de eigen parkeerplek en de kelder, zonder een woord te reppen over waarom de kledingwinkel eigenlijk verhuist. Kienie is een makkelijke prater. Een open boek, zegt ze zelf. Maar het lijkt zelfs haar te veel om het iedere keer aan haar klanten uit te leggen dat het vertrek naar de Notaris Oostingstraat, twintig meter verderop, geen keuze was. Een mededeling, per brief, ontving zij een jaar geleden. “Daarin stond dat de huur zou worden opgezegd”, begint Kienie haar uitleg. “Het huurcontract liep af en er was een nieuwe bestemming voor het pand gevonden. Ik was er niet blij mee toen ik dat hoorde, maar ik ben geen jankerd. Ik ben vrij snel op zoek gegaan naar een ander geschikt pand.”

Huurcontract

Het harde bericht nog niet verwerkt of de focus van Kienie lag alweer op de toekomst. De zoektocht bracht haar langs verschillende panden in Emmen, waarvan die aan de Notaris Oostingstraat als beste optie werd beschouwd. Daar willen Kienie en haar vaste medewerkers Anita Broekman en Jannie Baptist alles uit de kast halen om ‘de klant blijer te maken’. “Persoonlijke benadering vind ik zelf ook prettig”, zegt ze. “Dat doe ik dus ook bij mijn klanten.” Voor de nieuwe winkel is ze een huurcontract aangegaan van tien jaar. Gebruikelijk in winkelpandenwereld, maar Kienie is dan al wel 69 jaar. “Leeftijd zegt me niets”, zegt ze met een grote glimlach. “Wij gaan nog wel even door. Mode en mensen zijn gewoon mijn ding. Als jong meisje was ik al veel met kleding bezig. Dat gaat er niet meer uit.” En het oude winkelpand? “Dat blijft voorlopig leeg. De beoogde opvulling bleek toch niet zo beoogd”, besluit Kienie.

Opening

Frank & Jean is vanaf woensdag te vinden aan de Notaris Oostingstraat, naast broodjeszaak Subway en tegenover lingeriewinkel Livera. Klanten krijgen tot en met zaterdag 25 procent korting op de nieuwe collectie en een presentje.

Auteur

Redactie