Leader-subsidie voor Doe Plein Daol'n

Dalen

Het project Doe Plein Daol’n ontving woensdagavond in Zaal Cornelis in Dalen symbolisch de Leader-bijdrage van 110.000 euro. Wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden reikte een cheque uit aan voorzitter van de stichting Henk Wilting.

De Stichting Doe Plein Daol’n is opgericht voor de herinrichting van het schoolplein en het molenplein bij de Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen. Het project is er op gericht een multifunctioneel plein te maken waar schoolkinderen, inwoners van het dorp, toeristen, maar vooral ook senioren in Dalen gebruik van kunnen maken. Het Doe Plein Daol’n wordt ingericht in drie zones. Iedere zone kent een specifieke inrichting en gebruik. Samen vormen de zones de nieuwe buitenruimte tussen de Burgemeester Wessels Boerschool en Molen Jan Pol. De zones zijn verdeeld in sport en spel, natuurspeelplaats en bewegen en chillen.

Drie fases

De realisatie van het plein wordt uitgevoerd in drie fases. De eerste fase is gestart en loopt tot de komende zomer. In het najaar van 2017 en tijdens het voorjaar van 2018 worden fase twee en fase drie afgerond. De verwachting is dat voor de zomervakantie van 2018 het Doe Plein Daol’n helemaal klaar is. Meer informatie over Leader: www.leaderzuidoostdrenthe.nl.

Auteur

Redactie