Groep 8 De Akker geeft Heckscher monument door aan groep 7

Sleen

De kinderen van groep 8 van basisschool De Akker in Sleen droegen donderdag het Heckscher monument over aan groep 7.

Kinderen van De Akker lazen gedichten voor en na het spelen van The Last Post was het tijd voor twee minuten stilte. Daarna zong iedereen het Wilhelmus mee. Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden verzorgde het slotwoord en las het verhaal van Jurrie Lentz voor. Hij heeft als kind bij de broertjes Heckscher in de klas gezeten.

Na de overdracht werd in het ontmoetingscentrum nog even nagepraat en kregen de kinderen een glas drinken en een koekje. De leerlingen van groep 8 ontvingen uit handen van de wethouder een oorkonde en de kinderen van groep 7 kregen een 'vlammetje van de vrijheid'.


Auteur

Redactie