Nieuwe column Coevorden Verbindt: Achter de muziek aan

Coevorden

Vanaf vandaag leest u hier elke week een column van een lid van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden. Burgemeester Bert Bouwmeester bijt het spits af.

Mijn meivakantie is achter de rug. Ik kijk altijd graag vooruit, maar wil nu toch even terugblikken naar een tijdje terug. Toen ik aankwam bij het gemeentehuis zag ik dat er druk gewerkt werd aan de muziekkoepel op de Markt in Coevorden. Een groep oud-ondernemers was druk bezig met balken en panelen. Het opbouwen van de koepel is echt de start van het zomerseizoen, vind ik. En hoewel het weer tot nu toe nog niet heel goed meewerkt, blijft de opbouw van de koepel toch een voorbode. De ondernemers in Coevorden organiseren weer veel activiteiten, zowel voor onze inwoners als voor bezoekers van de stad. Dat geldt overigens niet alleen voor de stad Coevorden. Ook in de andere plaatsen bruist het altijd in de lente- en zomermaanden. Er zijn markten en festivals, de zwembaden gaan weer open en er wordt weer volop gefietst en gewandeld in onze gemeente. Al die bedrijvigheid maakt dat ik trots ben op ‘mijn’ gemeente! En vooral op al die mensen die zich elk jaar weer onvermoeid inzetten om dit alles te realiseren. Eentje wil ik hier, als symbool voor al die mensen noemen; Berend Bunskoek. Hij kreeg dit jaar een lintje voor zijn vrijwilligerswerk. Ik was daar zelf niet bij, maar gelukkig heb ik drie goede locoburgemeesters. U weet het waarschijnlijk wel, als ik op dienstreis, ziek of op vakantie ben, vervangt één van de wethouders mij en is dan locoburgemeester. Wat u misschien niet weet is dat er een bepaalde volgorde is. Zo is wethouder Joop Brink de eerste locoburgemeester, Jan Zwiers de tweede en Jeroen Huizing de derde. Maar nu heb ik na de meivakantie mijn taak weer opgepakt. In de agenda voor deze week staat onder meer op 3 mei de opening van de spoorboog in Coevorden. Een groot project dat, in het kort gezegd, de Euroterminal Coevorden rechtstreeks op de spoorlijn Zwolle-Emmen aansluit. De gemeente, de provincie, ProRail en de Bentheimer Eisenbahn hebben daarin samengewerkt. Na veel noeste arbeid is het tijd voor de officiële opening. De dag erna is het programma serieuzer, dan is het donderdag 4 mei, Nationale Dodenherdenking. Het college en de fractievoorzitters van de politieke partijen zijn dan aanwezig bij de herdenkingsplechtigheden in onze gemeente. Ik ga dit jaar naar Sleen om een krans te leggen en een toespraak te houden. Wat ik altijd erg mooi vind, is dat er ook kinderen worden betrokken bij dit soort plechtigheden. In Sleen leggen ze bloemen bij de graven van omgekomen militairen en oorlogsvliegers. Op 5 mei is het Bevrijdingsdag en vieren we onze vrijheid. En dat brengt mij weer bij de muziekkoepel en het komende zomerseizoen. Want naast alle drukte en werkzaamheden die we allemaal hebben, moet er zo af en toe ook tijd zijn voor ontspanning en plezier. Dan gaan we lekker achter de muziek aan. Burgemeester Bert Bouwmeester

Auteur

Redactie