Op de voorpagina | Vertier tijdens Koningsdag in Sleen

Sleen

Ook Zuidoost-Drenthe beleefde donderdag een frisse Koningsdag, maar dat mocht de pret niet drukken in onder meer Sleen. SAS (Stichting Activiteiten Sleen) zorgde voor een afwisselend programma op de Brink.

Vlak bij het oude gemeentehuis en mfc De Brink deden verschillende vriendengroepen - jongerenketen - uit Sleen en directe omgeving ‘s middags mee aan de zeskamp. De krachtmeting werd gewonnen door PCS (Paasvuur en Carbidschieten Sleen) en was een voorproefje van de competitie voor jongerenketen tijdens het naderende festival Zuidenveld. Eerder op de feestelijke dag startten de markt, kledingverkoop en muziek.

Miss Zuidenveld

Thema van Koningsdag in Sleen was het Zuidenveld. De organisatie regelde een schiettent, een zweefmolen en een luchtkussen. Tijdens Koningsdag in Sleen is ook Miss Zuidenveld verkozen. Dat werd Mariëlle Schepers (20) uit Sleen. Zij reikt tijdens het vierdaagse evenement in juli de prijzen uit tijdens de verschillende activiteiten.

Auteur

Redactie