Cody Hidding sluit Bevrijdingsfestival Emmen af

Klazienaveen

De 20-jarige Cody Hidding uit Klazienaveen is vrijdag de afsluiter van het Bevrijdingsfestival in Emmen. De jonge dj speelt 5 mei op het Raadhuisplein van 23.30 tot middernacht.

Het is de eerste keer voor Hidding dat hij zo lokaal optreedt. Gewoon, niet eerder voor gevraagd. Maar na het winnen van de Drentse Talentprijs Cultuur en de uitnodiging om een uurtje in Noorwegen te komen spelen tijdens een hardstyle festival kunnen de organisaties niet echt meer om hem heen. “Ik denk dat het erg leuk gaat worden”, verwacht hij van het Emmer Bevrijdingsfestival. “Mensen uit de omgeving vroegen al wanneer ik in de buurt zou spelen. De jeugd wil mij wel zien.” Normaal treedt Hidding een uur op. Omdat hij nu qua tijd de helft moet inleveren, bouwt hij vrijdag de muziek – waar ook nieuwe muziek tussen zit – wat sneller op dan normaal. “Ik moet wel meteen gas geven. Het plein mag kapot.” Ondertussen liggen er weer twee nieuwe tracks klaar en is hij er ook met twee bezig. Die worden na de zomer uitgebracht. Dat heeft alles te maken met de nieuwe platenmaatschappij waar hij dan naar verwachting bij heeft getekend. “Ik mag nog niet zeggen welke dat is, maar het is één van de grootste hardstyle maatschappijen van de wereld.”

Auteur

Redactie