Raptim volledig uit vorm

COEVORDEN

Raptim is volledig uit vorm. De ploeg van Henk Veenhof verloor zijn een na laatste thuiswedstrijd tegen Noordster uit Oude Pekela met 1-4.

Raptim behaalde uit de eerste veertien wedstrijden 28 punten. De ploeg heeft nu na 22 wedstrijden 35 punten. Dat betekent uit de laatste acht wedstrijden maar zeven punten. Noordster kwam met maar een doel naar Coevorden en dat was drie punten pakken om zo definitief de degradatiezone te verlaten. Dat is de ploeg van trainer Kenny Koning goed gelukt. Het speelde agressiever dan Raptim en won nagenoeg elk individueel duel. De ploeg creëerde meer kansen al ging het daar slordig mee om en trof in keeper Sander Bunskoek van Raptim de enige speler, die zijn niveau haalde. De eerste twintig minuten waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd met kleine kansen over en weer. In de 24e minuut sloeg Noordster toe. Aanvoerder Kees Dun plaatste een boogbal over Sander Bunskoek. De bal landde op de paal, waarna Christiaan Drenthe de bal alsnog in het doel werkte: 0-1. Raptim kreeg tot de rust nog een paar kleine kansen, maar wist die niet te verzilveren.

Penalty

De tweede helft was nog maar een minuut oud of Noordster stond op 0-2. Door ongelukkig balverlies van verdediger Andres Sewuster kreeg Noordster de kans een voorzet te geven vanaf de linkerkant. Casper Boneschansker wist wel raad met de voorzet en maakte de 0-2. Daarna brak een fase aan waarin Noordster de score gemakkelijk had kunnen verhogen. Sander Bunskoek verhinderde dit door onder meer een penalty te stoppen. In de zestigste minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd. Invaller Robert Mulder scoorde uit een corner de 1-2. Noordster raakte enigszins van slag en Raptim begon daadwerkelijk wat beter te spelen. Het kreeg een paar kleine kansen, maar wist niet te scoren. In de 85e minuut maakte Kees Dun aan alle Coevorder illusies een eind. Vanaf twintig meter scoorde hij met een prachtige vrije bal de 1-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dat Mark Wever in de 87e minuut nog de 1-4 maakte was voor de statistieken.

Auteur

Redactie