Tafeltennisheren DTK’70 naar finale om landskampioenschap

KLAZIENAVEEN

De tafeltennisheren van Itass DTK’70 hebben zich geplaatst voor de finale om het landskampioenschap. Zaterdagavond werd Smash’70 uit Hattem opnieuw verslagen en ditmaal met 3-0. In tegenstelling tot de uitwedstrijd ging het thuis veel eenvoudiger. Vorige week werd in Hattem een 1-2 achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning. Zaterdagavond wist Smash’70 echter geen enkele game te winnen.

Opvallend was dat Smash’70 ervoor koos om Michel de Boer op positie twee te laten spelen. Hiermee vond de confrontatie tussen de twee sterkste spelers meteen in de eerste wedstrijd plaats. Namens Itass DTK’70 startte Barry Wijers sterk in zijn openingswedstrijd tegen de Boer. Wijers pakte de eerste twee games met duidelijke cijfers. In de derde game moest Wijers een 10-8 achterstand wegwerken om uiteindelijk met 13-11 in de vijfde te winnen. Door deze winstpartij zette Itass DTK’70 een grote stap richting de finale en werd voor Smash’70 een cruciale wedstrijd verloren. Koen Hageraats mocht daarna aantreden tegen Boris de Vries. De Vries speelde in plaats van Cosmin Stan, maar hij kon nooit echt een vuist maken tegen Hageraats. In een matige partij pakte Hageraats met 3-0 de partij. Na de pauze kon Van der Lee het karwei voor Itass DTK’70 afmaken tegen Martijn de Vries. In Hattem verloor Van der Lee nog met 3-1 van De Vries, maar in de thuiswedstrijd startte Van der Lee uitstekend. In de eerste twee games kwam Van der Lee telkens op voorsprong en hij slaagde erin om deze games naar zich toe te trekken. In de derde game maakte De Vries het Van der Lee lastig, maar Van der Lee bleef goed bij. Op 11-10 kreeg Van der Lee het eerste matchpoint, maar dat werd niet benut. Enkele punten later was het wel zover. Door de overwinning Van der Lee plaats Itass DTK’70 voor de tweede maal op rij zich voor de finale om het landskampioenschap. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op zondag 14 mei. Speler en coach Barry Wijers: “Fantastisch dat we de klus vandaag hebben kunnen klaren. De eerste wedstrijd van de avond was erg belangrijk om de voorsprong in de wedstrijd te pakken. Het niveau was vandaag niet altijd even goed, maar in een halve finale telt vooral de uitslag.”

Auteur

Redactie