Muzikale voorstelling in Atlas Theater over het rijke Drenthe

EMMEN

Eind mei gaat ‘Addergebroed’ in première: een historische verhaal in een muzikale voorstelling over giftige ambities, blinde liefde en het mooie Drenthe. Tony Neef speelt de hoofdrol, samen met Wieneke Remmers.

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) speelt de vers geschreven muziek van het folkduo Tangarine. Koen van Dijk - bekend van de musicals Amandla! Mandela en Cyrano - schrijft het script en neemt de regie voor zijn rekening. Op vrijdag 9 juni staat Addergebroed in het Atlas Theater in Emmen. Drenthe biedt een schat aan verhalen. De verhalen over armoede De verhalen over armoede kennen kennen we, maar die over het rijke Drenthe liggen nog verborgen in de Drentse archieven.

Buitenstaander

Addergebroed brengt daar verandering in door het verhaal van Johannes van Lier te vertellen. Deze ambitieuze jongeman kwam als buitenstaander naar Drenthe en wist door zijn werk voor De Drost en Willem V in korte tijd vriend en vijand voor zich te winnen. Tenminste, daar leek het op. Johannes liet huize Overcingel bouwen, genoot van Drenthe en stortte zich op zijn passie: adders. Zich niet bewust van de nadere politieke slangen... Een gloednieuw verhaal dus, rijk aan ambitie en gekonkel, geworteld in het Drenthe van de 18e eeuw. Addergebroed is op vrijdag 9 juni vanaf 20.00 uur in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie