Parkschool rent voor Rudie Zwols Fonds

COEVORDEN

Rood, wit, blauw en oranje kleurde de parkeerplaats vrijdagmorgen bij de Coevorder Parkschool. Om precies te zijn 366 leerlingen stonden namelijk klaar om van start te gaan voor de sponsorloop met als doel: geld inzamelen voor het Rudie Zwols Fonds.

Tijdens de jaarlijkse Koningsspelen was dit jaar een sponsorloop gepland. De Parkschool wilde graag iets doen voor het Rudie Zwols Fonds. Het Rudie Zwols Fonds bestaat sinds eind 1997. Het fonds is opgericht door de Rotary Coevorden. Directe aanleiding was het overlijden van Rudie Zwols. Zwols was huisarts en voorzitter van de Rotary. Hij was zeer betrokken bij zijn patiënten en vooral bij kinderen die het moeilijk hadden. Het Rudie Zwols Fonds richt zich op hulp aan die kinderen. Kinderen moeten kunnen meedoen in de maatschappij. Met sport, cultuur en school.

Coby Pasveer

Alle leerlingen van de Parkschool - van groep 1 tot en met 8 - zochten recent sponsoren en vrijdag was het de opdracht om zoveel mogelijk rondjes te lopen voor het goede doel. Coby Pasveer - de weduwe van Rudie Zwols - gaf het startsein. “Prachtig om te zien hoe de kinderen hun best doen voor dit fonds”, laat locatiecoördinator Frank Dijks weten namens de school. “In de klassen is uitvoerig gesproken over de hulp die het Rudie Zwols Fonds biedt. Dat sommige leerlingen niet kunnen sporten omdat dit te duur is, is voor veel leerlingen onvoorstelbaar. De motivatie was dan ook groot en dit spatte ervan af tijdens de sponsorloop.” Tijdens het pleinfeest op 7 juli wordt wereldkundig gemaakt hoeveel geld er is ingezameld. Ook wordt dan officieel de cheque aan het Rudie Zwols Fonds overhandigd.

Auteur

Redactie