Op de voorpagina | Germanicus wint Coevorder stadsderby

COEVORDEN

Germanicus nam zaterdagavond sportieve revanche tijdens de Coevorder stadsderby tegen Raptim. De ploeg van trainer Eric Prins won thuis op De Pampert met 3-1. Raptim won in november nog met 4-2 van Germanicus.

Door Kristian Elders Germanicus staat met een iets beter doelsaldo dan Valthermond - beide clubs hebben 41 punten - eerste in de zondag tweede klasse L. Raptim staat vijfde met 35 punten en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de Germanen.

Vuurwerk

Na het kleurrijke vuurwerk buiten de lijnen zette Laurens Meppelink Raptim nog wel op voorsprong, maar halverwege de eerste helft zorgde verdediger Daan van Dijk koppend voor de gelijkmaker. De vreugde bij de thuisclub en aanhang was groot. Germanicus wilde meer en kreeg grote kansen, maar keeper Sander Bunskoek stond zijn mannetje. Ruim twintig minuten voor het einde van de derby kreeg Ruben Hoving dé kans op de 1-2, maar hij mikte naast. Het was uiteindelijk Germanicus dat in het slotkwartier toesloeg via invaller Nick Schenkel en spits Marco Cremer. Na het laatste fluitsignaal aan de Sportlaan barstte het feest los in de afgeladen kantine van Germanicus met de Emmer volkszanger Erik van Klinken. Spannend was de stadsderby zaterdag wel degelijk, maar de hobbelige grasmat maakte hoogstaand voetbal veelal onmogelijk.

Auteur

Redactie