Informatieavond oude dierenpark op agenda

EMMEN

De gemeente Emmen organiseert dinsdag 2 mei om 19.00 uur een openbare informatieavond over het zogenoemde kwaliteitsdocument voor de invulling van het oude dierenpark. Belangstellenden krijgen in het bruggebouw van het gemeentehuis een presentatie en horen meer over de planning. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

De afgelopen weken heeft architectenbureau Powerhouse Company samen met Lap Landscape & Urban Design gewerkt aan een document voor de oude dierentuin. Hierin staat welke uitstraling het gebied moet krijgen als het gaat om architectuur en inrichting. Bijzondere architectuur en duurzaamheid zijn hierbij belangrijk. Het document geeft richting aan architecten of projectontwikkelaars die in de toekomst iets in het park willen ondernemen. Ook voor de gemeente is het een belangrijk document, bijvoorbeeld als het gaat om de herinrichting van het openbaar gebied. Na de informatieavond staat de digitale versie van het document op www.gemeente.emmen.nl. Op maandag 8 mei begint de officiële inspraakprocedure. Mensen kunnen tot uiterlijk 20 juni een inspraakreactie indienen. Dit kan via de website, per post of mondeling. De oude dierentuin wordt omgetoverd tot een creatief mensenpark waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor kleine en grote initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Dit is een groeiend traject. Ook nu is het mensenpark al een bezoek waard. Een aantal ruimtes in het park is tijdelijk verhuurd aan initiatiefnemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie. Het park is vanaf 1 mei dagelijks open tussen 09.00 en 21.00 uur.

Auteur

Redactie