Doorloper met Ep de Jonge: ‘Geen shared space in Coevorder centrum’

COEVORDEN

Ep de Jonge is gepensioneerd rijksambtenaar. De 68-jarige Coevordenaar is nu 43 jaar blind en werkte tot december 2013 bij de Belastingdienst. Lees meer over hem in deze Doorloper.

Woonplaats? “Coevorden, sinds oktober 2014.” Een relatie? “Nee. Mijn vrouw is in juni 2015 overleden.” Coevorden is voor mij... “Een stad waar ik thuishoor. De mensen zijn hier warm en vriendelijk.” Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan... “Zou ik willen dat Coevorden weer een bruisende en toegankelijke stad zou worden. Dus toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Geen shared space (gedeeld ruimtegebruik, red.) in de binnenstad en geen stoeptegels waar je over struikelt.” Vroeger ging ik altijd stappen in... “Coevorden (Jutstra en ‘t Stuupke), Zuidlaren (De Gouden Leeuw) en Slagharen (Zaal Baalder).” Als het Nederlands elftal wint, dan... “Schenk ik mijzelf een borrel in!” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was... “In 1967 op Anneke.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed... “Dat was in december 2013 tijdens het afscheid van mijn werk!” En dat ik huilde ook... “Dat was in 2015 toen mijn vrouw overleed.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is... “De Celestijnse Belofte.” Je kunt me wakker maken voor... “Chocolade.” Het eerste wat ik doe als ik thuiskom van mijn werk als vrijwilliger voor de adviesraad sociaal domein van de gemeente Coevorden is... “Naar de radio luisteren, uitrusten en de ontwikkelingen overdenken.” Als ik niet in Coevorden zou wonen, dan... “Woon ik het liefst in een warm land.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje... “Dat zijn twee personen: mijn neef en nicht. Zij zorgen ervoor dat ik zelfstandig kan blijven wonen in de koopwoning, die mijn vrouw en ik in 2014 kochten aan het water.” Wat ik vroeger wilde worden is... “Boer.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is... “Re-integratiemanager (arbeidsdeskundige, red.) bij de Belastingdienst.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “Mijn huwelijk in 1971.”

Meedoen

Meedoen aan deze rubriek Doorloper? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie