Nieuwbouw Vriend BV in Coevorden

COEVORDEN

Het Coevorder installatiebedrijf Vriend BV bouwt een nieuw en groter bedrijfspand aan de Grutto op het bedrijventerrein Leeuwerikenveld II in Coevorden. Vriend kocht daarvoor een kavel van 3810 vierkante meter van de gemeente Coevorden.

In het nieuwe, energieneutrale gebouw worden onder meer de kantoorfuncties, de werkplaatsen en het magazijn van het bedrijf ondergebracht. Op het dak komen demonstratieopstellingen van solartechniek voor klanten en voor het opleiden van monteurs. Zoals het nu lijkt verhuist het bedrijf eind dit jaar van bedrijventerrein De Hare naar Leeuwerikenveld II. Aannemer Hercuton bouwt het nieuwe onderkomen.

Zakelijke markt

Het bedrijf zag in 1881 het levenslicht. De huidige directeur is Tom van Engelen. Zijn bedrijf bedient de zakelijke markt en dan vooral retail, zorg en onderwijs. Van Engelen verwacht de komende jaren acht tot twaalf extra arbeidsplaatsen binnen Vriend.

Auteur

Redactie