Condoleanceregisters en herdenkingsbijeenkomst voor Bouke Durk Wilms

SCHOONEBEEK/EMMEN

De gemeente Emmen stelt op twee plekken condoleanceregisters open na het overlijden van wethouder Bouke Durk Wilms uit Schoonebeek en organiseert samen met de familie een herdenkingsbijeenkomst. Wilms overleed in de nacht van dinsdag op woensdag.

Om mensen de gelegenheid te geven om hun gevoelens te uiten, steun aan de familie te betuigen of mooie herinneringen mee te geven liggen er vanaf donderdagmiddag 20 april tot en met woensdag 26 april condoleanceregisters in de publiekshal van het gemeentehuis in Emmen en in ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek. Op vrijdag 28 april vanaf 15.00 uur is in het Atlas Theater in Emmen een herdenkingsbijeenkomst voor Bouke Durk Wilms. Tijdens deze bijeenkomst, die voor iedereen toegankelijk is, wordt stilgestaan bij zijn leven en zijn werk. Na afloop van deze bijeenkomst is er gelegenheid voor een informeel samenzijn. Bouke Durk Wilms wordt in besloten familiekring begraven.

Minuut stilte

Tijdens de Emmer gemeenteraadsvergadering op 20 april wordt stilgestaan bij het overlijden van wethouder Wilms. Tijdens de raad wordt een minuut stilte in acht genomen en zal CDA-fractievoorzitter Auke Oldebeuving spreken. Bouke Durk Wilms was vanaf 2002 ruim tien jaar actief als CDA-raadslid in de gemeente Emmen, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. Daarna was hij vanaf september 2012 werkzaam als wethouder.

Auteur

Redactie