Cheque van Rabobank voor project Lost Wings

ZWARTEMEER

In het dorpshuis van Zwartemeer - dat is De Meerstal - werd afgelopen week een cheque van Rabobank Emmen-Coevorden overhandigd ten bate van het project Lost Wings. Het gaat om 1250 euro.

Het project omvat onder meer het plaatsen van negentien herinneringsborden op de crashlocaties van neergestorte vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vliegtuigen en bemanningsleden waren van Engelse, Amerikaanse, Canadese en Duitse komaf.

Organisatie

In De Meerstal was de organisatie aanwezig van het project Lost Wings, die bestaat uit bestuursleden van Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer en leden van de Studiegroep Lucht Oorlog (SLO) Drenthe. Namens de Rabobank was Marijke Peters van de partij. Zij is lid van de klankbordgroep die de subsidie toekende. Het eerste herinneringsbord wordt op zaterdag 29 april rond de klok van 11.30 uur onthuld op het terrein van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk OZ 36 in Zwartemeer. Er zijn die dag activiteiten van 10.00 tot 13.00 uur. Meer informatie staat op de website www.slo-drenthe.nl.

Auteur

Redactie