De Witte Wieven ontsteken paasvuur in Dalen

DALEN

De Witte Wieven zorgden er zondag hoogstpersoonlijk voor dat het paasvuur aan de Vliers in Dalen werd ontstoken. Stichting Volksvermaken Dalen organiseerde de happening onder de rook van sportpark ‘t Grootveld. In samenwerking met de buurten in Dalen werd de paasbult gerealiseerd.

Bovenop de paasbult aan de Vliers was volgens traditie een meiboom geplaatst. Alle kinderen die meeliepen in de optocht naar de paasbult kregen snoep en een lichtje. Er was zondag ook een groot paasvuur aan De Mars - deze paasbult was in de ogen van 't Aol' Vok opnieuw de mooiste in Zuidoost-Drenthe - in Dalen. In de gemeente Coevorden werd zondag ook in Steenwijksmoer, Weijerswold, Klooster (vlak bij Coevorden, red.), Holsloot, Oosterhesselen, Wachtum en Zwinderen het paasvuur ontstoken.

In lichterlaaie

Een dag later was het de beurt aan Erm, Gees, Noord-Sleen en Sleen. Ook het paasvuur achter sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo zou maandagavond worden ontstoken, maar dat feest ging niet door. De paasbult werd afgelopen weekend op illegale wijze in lichterlaaie gezet.

Auteur

Redactie