Serge Greving: ‘Iedereen in Nederland kan zo opticien worden’

EMMEN

Voor brildragers die eraan twijfelen of hun opticien wel met gediplomeerd personeel werkt, is daarvoor het zogenoemde Nuvo-keurmerk in het leven geroepen.

Bezit een brillenzaak dit keurmerk is dat een garantie voor gediplomeerd personeel. Serge Greving, van de Emmer opticien Greving & Greving, bezit zo’n keurmerk en is daar bijzonder blij mee. “Iedereen mag in Nederland als opticien aan de slag. Het is voor de consument niet duidelijk of die een gediplomeerd iemand tegenover zich heeft zitten of iemand die slechts een trucje toepast.” Mensen die zeker willen weten of er gediplomeerd personeel bij hun opticien werkt, kunnen dat controleren via de Nuvo-ledenzoeker. De Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO) is opgericht in 1948 en is een vereniging van en voor optiekbedrijven.

Auteur

Redactie