Treant Care krijgt keurmerk voor topzorg

EMMEN/COEVORDEN

De centra voor wonen en zorg van Treant Zorggroep zijn beloond met het zogeheten Prezo-keurmerk. Dit kwaliteitsstempel voor topzorg geldt voor vijftien centra voor wonen en zorg van Treant in de regio’s Emmen, Hoogeveen/De Wolden, Coevorden en Borger-Odoorn.

“Dit keurmerk laat zien dat we de goede kwaliteit van zorg die we zeggen te leveren, daadwerkelijk leveren en nog veel belangrijker: dat onze cliënten bovengemiddeld tevreden zijn”, vertelt Erik de Jong, manager revalidatie, behandeling en begeleiding. Alle zeventien centra van Treant zijn getoetst. Twee van de centra wachten nog op het resultaat.

Landelijk

Prezo staat voor prestaties in de zorg en is een landelijk kwaliteitssysteem voor de zorg. Keurmeesters controleerden de zorgleefplannen op volledigheid, medicatieveiligheid, naleving van hygiënevoorschriften en veiligheid. Belinda Kramer - manager in de regio Hoogeveen/De Wolden - is blij met deze scherpe blik. “Het helpt ons kritisch naar onze organisatie te kijken en eventuele verbeterpunten aan te pakken.”

Auteur

Redactie