Slener leerlingen blij met blaasinstrument

SLEEN

Muziekvereniging Crescendo Sleen is een muzikale samenwerking aangegaan met basisscholen De Akker en De Fontein in Sleen. Leerlingen van groep 6 krijgen een blaasinstrument van de vereniging en onder schooltijd wordt het muziekproject orkest in de klas gedoceerd.

Elke vrijdagmiddag krijgen de kinderen les van muziekdocent Corien Velzing. De schooljeugd maakt eerst kennis met de instrumenten en vervolgens kiezen ze een instrument. Ze leren over noten lezen, de grepen op het desbetreffende instrument en de blaas- en ademhalingstechniek. Dit gebeurt in kleine groepen met hulp van een vrijwilliger van Crescendo en klassikaal. Verder wordt er aandacht besteed aan ritme en zang. De kinderen zijn nu een aantal weken bezig en kunnen op hun instrument een vijftal noten spelen.

Stimuleringsfonds

De instrumenten en docent worden mede gefinancierd uit een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden. Crescendo is blij met de kans om muzieklessen te geven op de basisscholen in Sleen. De kinderen zijn volgens de muziekvereniging enthousiast en leren verantwoordelijkheid voor hun instrument te dragen. Doorzettingsvermogen, concentratie en discipline zijn sleutelwoorden die op de proef gesteld worden. De ene week worden de lessen bij De Akker gegeven en de andere week bij De Fontein. Van de beide groepen 6 van de scholen wordt één orkest gevormd.

Koningsspelen

Tijdens de Koningsspelen op 21 april laten de kinderen van groep 6 aan hun klasgenoten, ouders, verzorgers, leraren, opa’s, oma’s en andere belangstellenden horen wat zij geleerd hebben.

Auteur

Redactie