Joyce Capellen: 'Winnen is voor mij niet het belangrijkste'

BARGER-COMPASCUUM

Wat in 2015 begon om meiden te leren kennen, is uitgegroeid tot deelname aan internationale missverkiezingen. Joyce Capellen (22) kwam in 2015 in Drenthe wonen. Zij wilde graag nieuwe mensen leren kennen en schreef zich in voor de verkiezing Miss Emmen. Onverwachts bereikte zij de finale.

Na haar deelname aan Miss Emmen 2015 en verschillende fotoshoots werd Capellen gescout voor Miss European 2016, waar ze in Engeland de finale liep. “Dit was een fantastische ervaring waar ik veel van heb geleerd”, zegt Capellen. Tijdens de Miss Week der Besten verkiezing Vlagtwedde werd ze vorig jaar nog tweede en in Zuidlaren won de Barger-Compascuumse tijdens de verkiezing Miss Beauty of Drenthe recent de titel Miss Charity of Drenthe.

Belfast

Tijdens de finale van Miss European 2016 in het Engelse Folkestone werd Capellen gescout voor de finale van the Ultimate Beauty of the Netherlands. Na een selectieprocedure mocht zij de titel The Ultimate Beauty of the Netherlands 2017 op haar naam schrijven. Capellen vertrekt zaterdag 15 april naar de finale van de The Ultimate Beauty of the World in het Ierse Belfast. “Veel mensen hebben vooroordelen ten aanzien van missverkiezingen. Zij denken dat het altijd om uiterlijk gaat, maar dat is helemaal niet het geval”, zegt Capellen. “Ik ben niet alleen 1.74 meter lang met maatje 34/36. Zeker bij The Ultimate Beauty of the World verkiezing wordt veel aandacht besteed aan uitstraling en inzet. Er wordt gekeken naar hoe je bent als persoon en er worden interviews gegeven. Ook staan trainingen op het programma. Ze willen niet alleen een mooie vrouw, maar ook een vrouw die wat te vertellen heeft en een verschil kan maken in de wereld.”

Met trots

Capellen: “Winnen is voor mij niet het belangrijkste. Deze ervaring pakt niemand meer van me af. Natuurlijk hoop ik wel op de titel. Ik vertegenwoordig met trots Nederland en natuurlijk ook Drenthe tijdens de finale op zondag 23 april in Belfast.” Fans kunnen Capellen volgen op Facebook: Miss Joyce Capellen.

Auteur

Redactie