Turnsters TVC naar finale nationale titelstrijd

COEVORDEN

In Winterswijk kwamen afgelopen weekend acht turnsters van TVC (Turn Vereniging Coevorden) in actie tijdens de halve finale van het NK op het niveau van de derde divisie. Iris Gosink won een zilveren medaille en ook Isis Klement en Nikki Fraterman wisten een ticket te bemachtigen voor de finale van de meerkamp bij de junioren. Merlin Eggen plaatste zich op het onderdeel sprong voor de toestelfinale.

In een sterk deelnemersveld kwamen de junioren Iris, Isis en Nikki in actie. Slechts zes turnsters konden zich plaatsen voor de finale. Iris turnde een vrij constante wedstrijd en dit leverde haar uiteindelijk de zilveren medaille op. Isis opende de wedstrijd matig op brug, maar zij herstelde zich daarna prima. In het eindklassement eindigde zij op een keurige vijfde plaats. Nikki turnde deze dag netjes en beheerst en dit werd beloond met een mooie zesde plaats als eindresultaat. De vier turnsters maken zich nu op voor het bondskampioenschap in de derde divisie op zaterdag 13 mei in Almelo.

Auteur

Redactie