Pencak Silat Panca Asas begint het jaar goed

EMMEN

Een buit van tweemaal goud en viermaal zilver en één brons voor Pencak Silat Panca Asas op de Nederlandse selectie wedstrijden in Amersfoort. Een goed begin voor de Emmer vereniging, en dat voor de eerste wedstrijd van het jaar.

In de verschillende categorieën bij de jeugd, dit zijn de strijders tot 14 jaar, deden er vijf strijders van Panca Asas mee. Van de vijf strijders waren er drie die voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen. De strijders Ricardo Schonewille en Dani Bos kwamen allebei in de finale maar daar was hun tegenstander net een maat te groot en kregen allebei een zilveren medaille. In de categorie van de junioren waren er drie strijders. Allemaal kwamen ze in de finale. Voor Suzanne Kloosterhuis was de tegenstander te groot en kreeg ze een zilveren medaille omgehangen. Kesmon Struik moest in de finale, door een technisch knock-out genoegen nemen met een zilveren medaille en Rick Bergsma trok in een spannende finale aan het langste eind en was met recht de winnaar van de gouden medaille. In de oudste categorie liet Rowan van der Laan zien waarom hij Nederlands kampioen 2016 is. De spannende partijen resulteerden in een mooie beker voor de eerste plaats. Nick Bos moest met een verschil van 1 punt zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en moest toen helaas tevreden zijn met een derde plaats.

Auteur

Redactie