TVC: Fleur Vuuregge naar finale NK turnen

COEVORDEN

In Winterswijk werd zaterdag de halve finale van het NK gehouden voor de turnsters van de tweede divisie. Fleur Vuuregge van TVC Coevorden won brons en heeft zich daardoor geplaatst voor de finale van de nationale titelstrijd. Ook wist Vuuregge zich op vloer en balk te plaatsten voor de toestelfinales.

Vuuregge had een goede start met vloer en sprong en stond na deze onderdelen op de eerste plaats in het tussenklassement. De oefening op brug verliep goed, maar de landing bij de moeilijke afsprong was niet foutloos. Daardoor zakte ze in het tussenklassement naar de zesde plaats. Het laatste onderdeel was balk. Vuuregge turnde een fantastische oefening, die zeer hoog werd gewaardeerd.

Meerkamp

De blijdschap bij Fleur en haar trainster Anda Jalving was groot omdat deze prestatie haar weer op het podium bracht, waar ze het brons in ontvangst mocht nemen. Een mooie prestatie die haar een finaleplaats in de meerkamp oplevert en twee toestelfinales. De finale van het NK turnen is op 20 en 21 mei in Alphen aan den Rijn. Bij de instap had Chloe van der Veen zich voor de halve finale in Winterswijk geplaatst. Helaas voor TVC wist zij geen plek te bemachtigen voor de finale, want Van der Veen eindigde op de 27e plaats in het eindklassement.

Auteur

Redactie