Toneelstuk ‘Nieuw Geld’ in Atlas Theater

EMMEN

In ‘Nieuw Geld’ duikt Victor Löw in de rol van durfkapitalist Jan: “Ik wil heel graag begrijpen wat er in het hoofd omgaat van zo veel super geslaagde CEO’s, die soms uiterst radicale beslissingen nemen.”

Bedrijven worden overgenomen, leeggeplukt en achtergelaten op de rand van de ondergang. Keihard en zonder geweten verliest de workaholic zich in zijn eigen succes. Het publiek krijgt een kijkje in de belevingswereld van een man, die dagelijks met miljoenen speculeert waarbij niemand gespaard blijft. Als zelfs zijn vrouw bij hem weggaat, heeft Jan de top van zijn eenzaamheid bereikt. Het enige waar hij nog in gelooft, is winnen. Het kapitalisme is zijn geloof en het kapitaal zijn God. Tot hij wegglijdt in een strijd die hij niet kan winnen en gaat twijfelen aan zijn overtuigingen. De voorstelling gaat niet alleen over de kapitalistische obsessie van Jan, maar vooral over zijn huwelijk en de liefde voor zijn vrouw, geloof, twijfel en verraad. Over wat er nu echt belangrijk is in het leven en hoe we dat soms pas inzien als het te laat is.

Informatie

Nieuw Geld is op zaterdag 15 april vanaf 20.00 uur te zien in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie