Sleen in de ban van Zuidenveldfestival

SLEEN

Voor iedereen het weet is het begin juli en barst het Zuidenveldfestival in Sleen los. Het programma dat dit jaar plaatsvindt van 6 tot en met 9 juli begint al mooie vormen aan te nemen.

Het Plaatselijk Comité Zuidenveld Sleen is al enkele maanden enthousiast aan het werk om alle inwoners ook al zo veel mogelijk het Zuidenveldvirus te laten krijgen. De eerste contouren van de versieringen in de verschillende straten en buurten worden langzamerhand zichtbaar. Ook het programma voor deze vier dagen is zo goed als rond. Om iedereen op de hoogte te brengen hoe het er inmiddels met de vorderingen van het festival voor staat, maakt het Plaatselijk Comité woensdag 19 april om 20.00 uur in Theater-Restaurant De Deel tijdens de vierde en laatste informatie-avond weer duidelijk. Op de agenda komen in elk geval de optocht- en lichtroute aan de orde. Bovendien worden de diverse opgaves nog eens voor het voetlicht gebracht, wordt de voortgang van de activiteiten belicht en een toelichting op de onderdelen van de Zuidenveldcompetitie gegeven. Natuurlijk kan een dergelijk evenement met zoveel activiteiten ook niet zonder vrijwilligers. Vandaar dat er hieraan deze avond ook even aandacht besteed wordt. Net zoals er een (terug)blik op de financiële acties van het Zuidenveldcomité voorbij komt.

Grotendeels nieuw festival

Heel Sleen en omstreken weet inmiddels dat het mooie brinkdorp in 2017 het prachtige decor is van het fantastische buitenevenement. Er wordt in die vier dagen een grotendeels nieuw festival neergezet dat voortborduurt op de historie van de streek en aantrekkelijk is voor een breed publiek. Via de site op SleenWeb (www.sleen.nu/zuidenveld) en via de website van de tentoonstellingsvereniging (www.zuidenveld.com) is meer informatie over alle onderdelen te vinden. Het is de laatste openbare informatie-avond waarbij iedereen nog één keer verteld wordt hoe het er met de voortgang van de plannen van het evenement voorstaat. Degene die hiervoor nu ook nog belangstellend is, is woensdag 19 april weer van harte welkom.

Auteur

Redactie