Dam Barger-Compascuum vernoemd naar nobelprijswinnaar Ben Feringa | Fotoserie

BARGER-COMPASCUUM

Nobelprijswinnaar Ben Feringa is gisteren geëerd door de gemeente Emmen. De Dam in het hart van zijn geboortedorp Barger-Compascuum is naar hem vernoemd.

De nieuwe Emmer Burgemeester - Eric van Oosterhout - overhandigde onder toeziend oog van ruim honderd dorpsbewoners de nobelprijswinnaar een bord met daarop de naam van de dam: Prof. Dr. B. L. Feringadam. Feringa bezocht gistermiddag zijn oude basisschool Sint Theresia in Barger-Compascuum. Daar vertelde hij de leerlingen over zijn schoolperiode en zijn werkzaamheden. Feringa had zijn Nobelprijsmedaille meegenomen, die de leerlingen konden bekijken en vasthouden. Gisteravond kregen oud-klasgenoten en andere inwoners de gelegenheid om de hoogleraar de hand te schudden tijdens een receptie in café De Kloeck.

Auteur

Redactie