Wildlands Foto van het Jaar gemaakt door Wout Walvaart

EMMEN

De Wildlands Foto van het Jaar is gewonnen door Wout Walvaart. De bekendmaking - er waren bijna vierhonderd foto’s binnengekomen - lag in handen van bioloog en woordvoerder Wijbren Landman, die vandaag met pensioen gaat.

Behalve veel foto's van dieren kwamen er ook veel selfies met dieren en veel foto's van (klein)kinderen binnen. Landman maakt het zichzelf makkelijker door die drie categoriën aan te houden en daar vervolgens de mooiste uit te kiezen. "De selfies spreken de maker van de foto het meest aan. Ik moest kiezen, dus die categorie viel al snel af", laat Landman weten. "Bij de kinderfoto's zag je soms prachtige uitdrukkingen met verbazing of spanning op de gezichtjes. Er zaten veel opvallende foto's tussen. Heel veel kinderen die de lori's voerden." Landman vond het moeilijk om niet uit die foto's te kiezen. Toch is hij in hart en ziel bioloog en dus rolt de winnaar uit de koker dierenfoto's. Veel leeuwen, giraffen en ijsberen passeerden de revue en dat laatste diersoort stond op de winnende foto. "Die foto had ik graag zelf gemaakt", biecht Landman op. “Ik heb voor deze foto gekozen omdat er veel actie in zit, hij technisch perfect is en precies op het goede moment gemaakt is." Leuk detail is dat vrijwel niemand het nieuws van Landmans pensioen was ontgaan. "Via ontzettend veel inzendingen stuurden de mensen me alle goeds toe voor mijn pensioen. Erg leuk om te lezen."

Auteur

Redactie